США не відкидають варіант появи ядерної зброї в Японії для стримування КНДР

Неділя, 19 березня 2017, 13:01

США вважають денуклеаризацію Корейського півострова своєю метою, однак не виключений варіант появи ядерної зброї в Японії та Південній Кореї для стримування КНДР.

Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон в інтерв'ю виданню Independent Review Journal, коментуючи свої попередні заяви виданню Fox News, де він заявив, що для протидії ядерним програмам Північної Кореї ядерна зброя може з'явитися у найближчих сусідів країни - в Японії та Південній Кореї.

"Ні, не змінилася (моя точка зору - Ред.), так само як і політика США не змінилася. Нашою метою є денуклеаризація Корейського півострова", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи не змінилася його точка зору, що не потрібно надавати ядерну зброю Японії та Південній Кореї.

"Денуклеаризація Корейського півострова відкидає будь-які думки чи необхідність для Японії мати ядерну зброю. Ми говоримо, що всі варіанти розглядаються, але ми не можемо передбачити майбутнє.

Тому ми вважаємо, що це важливо, щоб усі в регіоні мали чітке розуміння, що обставини можуть розвинутися до такої міри, що з'являться причини для взаємного стримування, це може розглядатися. Але, як я вже говорив, є багато кроків та велика відстань між теперішнім часом та часом, коли нам доведеться прийняти таке рішення", - заявив Тіллерсон.

За його словами, мета США полягає в тому, щоб режим у Північній Кореї прийшов до висновку, що причини, через які вони розробляють ядерну зброю, є необґрунтованими.

Нагадаємо, раніше держсекретар США Рекс Тіллерсон заявляв, що США розглядають можливість військових дії проти Північної Кореї, якщо будуть спровоковані.

Раніше повідомлялося, що КНДР запустила чотири ракети і заявила, що ці випробування були частиною підготовки до нанесення удару по базах США в Японії. Три ракети впали у море поблизу виключної економічної зони Японії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.