Ракетні випробування КНДР є серйозним викликом для миру - Могеріні

Понеділок, 6 березня 2017, 09:36

Євросоюз солідарний з Республікою Кореєю перед обличчям ракетних випробувань КНДР, які є серйозним викликом миру у всьому світі.

Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні напередодні засідання ради міністрів закордонних справ країн ЄС.

"Я хочу висловити солідарність з нашими друзями в Японії та Південній Кореї. Ці запуски в черговий раз показали, що безпекові загрози, які існують у світі, дуже серйозні. Саме тому важливо, щоб ЄС залишався важливим джерелом безпеки у світі", - сказала Могеріні.

"Саме тому сьогодні на засіданні міністрів закордонних справ разом з міністрами оборони головним питанням буде пакет пропозицій про те, як зробити ЄС ще більш надійним і міцним у питаннях оборони і безпеки", - додала вона.

Нагадаємо, 5 березня Північна Корея запустила чотири балістичні ракети у бік Японського моря.

Як відомо, 27 лютого Рада ЄС схвалила рішення про запровадження додаткових обмежувальних заходів щодо Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР).

Раніше повідомлялося, що Рада Безпеки ООН одноголосно засудила нещодавнє ракетне випробування Пхеньяна, назвавши його "серйозним порушенням" резолюцій ООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.