Чехія і Франція минулого року найгірше видавали візи українцям

виправлено
Понеділок, 27 березня 2017, 12:18

Посольства і консульства Чехії та Франції в Україні у 2016 році стали лідерами за темпами зростання відмов у видачі віз українцям.

Про це йдеться у статті на ЄвроПравді "Хто в ЄС поважає, а хто – зневажає українців: статистика шенгенських консульств у 2016 році".

Чехія досягла просто небаченого рівня: посольство в Києві поставило візову відмову в паспорти 7,4% заявників. Разом із консульством у Львові рівень відмов – 6,5%, що також є абсолютним рекордом серед шенгенських держав.

Лише 20% тих, хто звернулися до консульства Чехії в Києві, отримали багаторазову візу, і цей показник помітно впав порівняно з минулим роком.

Франція збільшила рівень відмов з 1,7% у 2015 році до 4,1% у минулому році. Або в абсолютних цифрах: 1420 українців отримали від Франції паспорт з відмовами (в 2015 році таких було лише 569).

І це – на додаток до вкрай низького рівня мультивіз – ті самі 20,7%, що й у чеського консульства в Києві.

Як повідомлялося, українці минулого року отримали рекордну кількість шенгенських мультивіз.

Редакція "Європейської правди" перепрошує за некоректний заголовок, з яким новина була опублікована початково. Франція має не найгірший показник відмов, однак суттєво погіршилася його за рік, а також має дуже низький рівень видачі багаторазових віз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.