Міноборони РФ назвало знищення коаліцією сирійського літака воєнною агресією

Понеділок, 19 червня 2017, 14:38

Міноборони РФ вважає знищення американським літаком сирійського винищувача в небі над Сирією порушенням міжнародного права і військовою агресією проти країни-члена ООН.

Про це повідомляє ТАСС.

"Знищення літака сирійських ВПС американською авіацією в повітряному просторі Сирії - цинічне порушення суверенітету Сирійської Арабської Республіки. Неодноразові бойові дії авіації США під прикриттям "боротьби з тероризмом" проти законних збройних сил держави-члена ООН є грубим порушенням міжнародного права і фактично військовою агресією по відношенню до Сирійської Арабської Республіки ", - заявили в Міноборони РФ

У зв’язку з цим Росія заявила про припинення взаємодії з США по меморандуму про запобігання інцидентів і забезпечення безпеки польотів авіації в ході операцій в Сирії.

За даними відомства, в момент збиття сирійського літака винищувачем США в повітряному просторі Сирії виконували завдання літаки російських ВКС, "проте командування коаліційних сил не використовувало існуючий канал зв'язку між повітряними командуваннями авіабази Ель-Удейд (Катар) і авіабази Хмеймім для запобігання інцидентів в повітряному просторі Сирії ".

"Розглядаємо дані дії американського командування як свідоме невиконання своїх зобов'язань в рамках меморандуму про запобігання інцидентів і забезпеченні безпеки польотів авіації в ході операцій в Сирії від 20 жовтня 2015 року", - підкреслили в Міноборони.

У відомстві зазначили, що літаки і безпілотники міжнародної коаліції в Сирії будуть братися на супровід засобами ППО Росії на просторі на захід від Євфрату.

"У районах виконання бойових завдань російською авіацією в небі Сирії будь-які повітряні об'єкти, включаючи літаки і безпілотні апарати міжнародної коаліції, виявлені на захід від річки Євфрат, будуть прийматися на супровід російськими наземними і повітряними засобами протиповітряної оборони в якості повітряних цілей", - заявили у відомстві.

Як повідомлялося,  військовий винищувач США F/A-18E Super Hornet збив сирійський літак Су-22 в рамках "колективного самозахисту збройних сил партнерів коаліції". Інцидент стався у сирійській провінції Ракка.

США збили сирійський військовий літак вперше з 2011 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.