Вогненебезпечне облицювання у Grenfell Tower вибрали, щоб зекономити

П'ятниця, 30 червня 2017, 11:22

У 2014 році у лондонській багатоповерхівці Grenfell Tower, де внаслідок пожежі загинули 79 людей, було проведено ремонт, під час якого планували встановити вогнетривкі панелі з цинком, але змінили їх на дешевший алюмінієвий варіант.

Про це стало відомо з документів, які потрапили у розпорядження BBC.

Капітальний ремонт у будинку було проведено на замовлення муніципальної ради району. Під час робіт замовник направив підряднику список із переліком варіантів економії ремонту. Серед них була пропозиція облицювати будинок панелями, які містили алюміній, а не цинк.

Початково будинок хотіли обшити саме цинковими панелями. Однак обшивка з алюмінію дозволяла зекономити на ремонті майже 300 тисяч фунтів стерлінгів.

Хоча у цинкових та алюмінієвих панелей однаковий рейтинг пожежної безпеки, відомо, що облицювання у Grenfell Tower провалило тест на стійкість до вогню.

Нагадаємо, пожежа у лондонській багатоповерхівці Grenfell Tower, у якій загинули 79 людей, розпочалася у морозильній камері холодильника однієї з квартир.

Однак неймовірно швидке поширення вогню сталося через зовнішнє облицювання будинку, яке не відповідало вимогам пожежної безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.