ЄС виступає за посилення санкцій проти РФ через скандал з Siemens

П'ятниця, 28 липня 2017, 09:27

Країни Євросоюзу попередньо підтримали санкції проти Росії через скандал з турбінами Siemens. Однак остаточне рішення ще не схвалене.

Про це у четвер, 27 липня, повідомило агентство Reuters, посилаючись на дипломатичні джерела ЄС.

Із пропозицією посилити санкції виступила Німеччина. Вона запропонувала включити до санкційного списку чотирьох фізичних осіб і три компанії. Це чиновники міненергетики Росії та компанії, які незаконно доставили турбіни до Криму.

За даними джерел, у четвер стало зрозуміло, що пропозиція Берліна має "політичне розуміння". Втім, дві країни мали застороги. Скептично до посилення санкцій поставилась Італія. Люксембург готовий підтримати ініціативу, але із застереженнями.

Далі пропозицією займеться робоча група експертів-юристів. Остаточне рішення щодо схвалення санкцій можуть прийняти наступного тижня.

Нагадаємо, Росія поставила на окупований півострів чотири турбіни Siemens, які призначалися для проекту на Тамані. Турбіни Росія планує використати для нових кримських ТЕС.

Siemens заявив про наміри судитися, вимагаючи від росіян вивезення турбін із Криму. Крім того, Siemens призупинить поставки енергообладнання російським компаніям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.