В Ірані скандал через "компрометуючі" селфі депутатів із Могеріні

фото
Неділя, 6 серпня 2017, 18:07

Члени іранського парламенту опинилися під критикою за "дивну" поведінку, пов'язану з провідним дипломатом ЄС, Федерікою Могеріні.

Про це повідомляє BBC.

Могеріні перебувала з візитом в Ірані для участі в урочистій церемонії інавгурації президента країни Хасана Руахані в суботу, коли опинилася в центрі уваги депутатів.

 Фото Reuters
Фото EPA 

Повідомляється, що у ЗМІ з'явилися фото, де Могеріні перебуває в оточені низки депутатів-чолвіків, які роблять селфі з нею або ж просто фотографують її.

Багато користувачів соціальних мереж розкритикували депутатів та назвали їхні дії "принизливими".

Іранське інформаційне агентство Fars опублікувало фотографію, на якій можна побачити Могеріні, яка не у захваті від того, що відбувається. Користувачі соцмереж назвали поведінку депутатів "дивною".

Один з іранських депутатів, Аліреза Салімі, називав поведінку своїх колег "підкоренням власної волі Заходу", заявивши, що відповідний комітет з поведінки може почати розслідування інциденту.

Хоча Салімі й відчув "підлабузництво перед Заходом" у поведінці депутатів, проте в соцмережах образ чоловіків, які оточують Могеріні, був висміяний.

Деякі користувачі Twitter заявили, що іранські депутати "поставили націю у незручне становище".

Хесам Ашена, культурний радник президента країни, заявив: "Це культурна, а не політична проблема. З кожним із цих шанованих депутатів, що пов'язані із цими селфі, буде проведено серйозну розмову".

Нагадаємо, Іран перебуває під санкціями ЄС через порушення прав людини та розробку ядерної програми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: