Президент Ірану обіцяє зупинити ізоляцію країни попри нові санкції США

Четвер, 3 серпня 2017, 13:05

Президент Ірану Хасан Роухані пообіцяв продовжувати свої зусилля, щоб припинити ізоляцію країни, через день після того, як президент США Дональд Трамп підписав законопроект про санкції проти Росії, КНДР та Ірану.

Про це повідомляє Al Jazeera.

Зазначимо, що сьогодні вранці, 3 серпня, 68-річний Хасан Роухані знову був приведений до присяги як президент Ісламської республіки Іран. Як відомо, у травні він був обраний на цю посаду на другий термін.

"Ми ніколи не приймемо ізоляцію", - заявив Роухані перед іранськими політичними та військовими чиновниками.

"Ядерна угода є знаком доброї волі Ірану на міжнародній арені", - сказав він, посилаючись на угоду 2015 року про припинення його атомної програми в обмін на пом'якшення санкцій.

"Хоча Росія відреагувала на санкції шляхом скорочення співробітників посольства США, Іран не має дипломатичних відносин або прямих торговельних зв'язків з США, тому його варіанти відплати обмежені", - зазначає Al Jazeera.

Заступник міністра закордонних справ Ірану Аббас Аракчі сказав, що реакція Тегерана буде "розумною".

"Головною метою Америки щодо затвердження цих санкцій проти Ірану є знищення ядерної угоди, і ми покажемо дуже розумну реакцію на цей крок", - сказав Аракчі.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Ірану розкритикував рішення США про введення нових санкцій проти Ірану, заявивши, що Тегеран піднімає питання про порушення Вашингтоном ядерної угоди 2015 року, відомої як Спільний всеосяжний план дій (JCPOA).

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп у середу підписав закон про санкції проти Росії, КНДР та Ірану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.