У Меркель підтвердили, що Путін погодився на миротворців ООН не тільки на лінії зіткнення

Понеділок, 11 вересня 2017, 18:15

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель вітає ініціативу Росії щодо розміщення миротворців ООН на Донбасі, однак вважає, що необхідно внести зміни до запропонованого мандату.

Про це ідеться у повідомленні речника німецької канцлерки Штеффена Зайберта за підсумками розмови Ангели Меркель та Володимира Путіна.

"Обоє співрозмовників обговорили також пропозицію Росії щодо місії ООН на Донбасі. Федеральний канцлер в принципі вітає російську ініціативу, але вказує на те, що у мандат необхідно внести зміни", - відзначив Зайберт.

За його словами, президент Путін відреагував позитивно та погодився зняти попереднє обмеження щодо участі місії ООН лише на лінії зіткнення. Зокрема, Путін вважає, що миротворча місія ООН необхідна для захисту спостерігачів місії ОБСЄ усюди, де вони перебувають у рамках мінського пакету.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін раніше заявив, що розміщення миротворців ООН може бути лише на лінії розмежування на Донбасі для забезпечення безпеки співробітників ОБСЄ.

В уряді Німеччини заявили, що можливу миротворчу місію ООН на Донбасі слід розміщувати на всій території конфлікту, а не лише вздовж лінії зіткнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: