Путін допустив розміщення миротворців ООН не лише на лінії зіткнення на Донбасі

Понеділок, 11 вересня 2017, 17:43

Президент Росії Володимир Путін в розмові з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель допустив розміщення миротворців ООН не лише на лінії зіткнення на Донбасі.

Про це прес-служба Кремля повідомила за результатами телефонної розмови між лідерами РФ і Німеччини.

В ході розмови Путін заявив про готовність врахувати побажання німецької сторони в ініціативі про миротворців ООН на Донбасі їх право розміщуватися тільки на лінії зіткнення.

"Володимир Путін докладно зупинився на російській ініціативі про заснування місії ООН зі сприяння охороні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ). З урахуванням висловлених Ангелою Меркель міркувань російський лідер відзначив готовність доповнити пропоновані в російському проекті резолюції Ради Безпеки функції згаданої місії ООН" - йдеться у повідомленні.

Зокрема, Путін допустив можливість того, що забезпечення охорони спостерігачів ОБСЄ миротворцями ООН "може здійснюватися не тільки на лінії зіткнення після розведення сил і засобів обох сторін, але і в інших місцях, де СММ ОБСЄ проводить свої інспекційні поїздки у відповідності з мінським комплексом заходів".

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін раніше заявив, що розміщення миротворців ООН може бути лише на лінії розмежування на Донбасі для забезпечення безпеки співробітників ОБСЄ.

В уряді Німеччини заявили, що можливу миротворчу місію ООН на Донбасі слід розміщувати на всій території конфлікту, а не лише вздовж лінії зіткнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.