Два роки після Революції уряд не цікавився співпрацею з НАТО – віце-прем'єр

П'ятниця, 8 вересня 2017, 13:49

Два роки після Революції гідності уряд не проявляв пильної уваги до питань співпраці з НАТО.

Про це в інтерв’ю "Європейській правді" заявила віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За її словами,  комісію з питань партнерства України з НАТО станом на середину 2016 року за документами все ще очолював екс-глава МЗС, представник колишньої Партії регіонів Леонід Кожара.

"Можете лише уявити моє здивування, коли я прийшла в Кабмін і з’ясувала, що комісію з питань партнерства України з НАТО за документами все ще очолював Леонід Кожара. І це – станом на червень 2016 року!

Тобто у попередні роки цим органом ніхто навіть не цікавився!" - сказала Климпуш-Цинцадзе.

В той же час, віце-прем’єр наголосила, що цей орган є дійсно ефективним інструментом  координації зусиль із виконання річних планів співробітництва Україна-НАТО, і зараз його роботу відновлено.

Однак, за словами віце-прем’єра, непрацюючий орган виявився лише однією з проблем у сфері співпраці з НАТО.

"В секретаріаті Кабміну була свідомо зруйнована спроможність займатися координацією євроатлантичної інтеграції. Вона була зруйнована за Януковича, але до мого приходу її ніхто не намагався відновити" - розповіла вона.

"Її довелося створювати з нуля, і це забрало час. Та я можу з радістю сказати, що це вдалося зробити" - додала віце-прем’єр.

Крім того, серед досягнень Климпуш-Цинцадзе називає той факт, що її офісу у співпраці з МЗС вдалося вперше підготувати принципово нову річну національну програму Україна-НАТО, в якій вдалося відійти від схеми простого перераховування напрямків співпраці.

Детальніше читайте в інтерв'ю Климпуш-Цинцадзе: "Ще влітку 2016 року комісію щодо партнерства з НАТО очолював регіонал Кожара".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: