У Міноборони хочуть до кінця року впровадити ще 41 стандарт НАТО

П'ятниця, 1 вересня 2017, 11:11

У Міністерстві оборони України хочуть до кінця року впровадити ще 41 стандарт Організації північноатлантичного договору (НАТО) у якості національних стандартів.

Про це сьогодні на брифінгу сказав речник Міністерства оборони України полковник Максим Праута, повідомляє УНІАН.

Він розповів, що на виконання дорожньої карти реформ у Міноборони триває робота з нормативно-правового забезпечення заходів реформування. Зокрема, на цей час Адміністрацією президента, Верховною Радою та Кабінетом Міністрів затверджено 58 нормативно-правових актів, підготовлених оборонним відомством.

"Ці документи стосуються удосконалення питань підготовки держави до оборони, реформування Міністерства оборони, Генерального штабу та інших органів військового управління, підвищення рівня соціальних і правових гарантій військовослужбовців тощо", - сказав Праута.

Наразі на розгляді в органах державної влади перебуває ще 32 проекти нормативно-правових актів, опрацьованих Міноборони.

Разом з тим, речник повідомив, що на цей час у діяльність оборонного відомства та Збройних Сил України запроваджено 126 стандартів Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

Праута відзначив, що вимоги стандартів НАТО враховуються під час розроблення оперативно-стратегічних та оперативно-тактичних вимог, тактико-технічних завдань на створення і модернізацію озброєння та військової техніки.

Окрім того, розпочато роботу щодо створення національної системи розробки та постановки на виробництво озброєння та військової техніки з урахуванням стандартів НАТО.

За словами речника, опрацьовується питання створення системи державного гарантування якості продукції оборонного призначення в Україні відповідно до стандартів та публікацій НАТО.

"Подано пропозиції до Програми національної стандартизації щодо впровадження до кінця цього року 41 технічного стандарту НАТО у якості національних стандартів", - заявив Праута.

Також до кінця року сплановано впровадження стандартів НАТО з питань застосування Сухопутних військ, Повітряних Сил Збройних Сил України та фінансового забезпечення.

Нагадаємо, більшість українців проголосували б позитивно у разі проведення референдумів з питання вступу України до ЄС (69% голосів) та НАТО (56% голосів).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.