Внаслідок лісових пожеж в Іспанії та Португалії загинули 9 людей

фото
Понеділок, 16 жовтня 2017, 12:15

Лісові пожежі в Португалії та Іспанії цими вихідними забрали життя дев'ятьох осіб та спричинили евакуацію тисяч людей.

Про це у понеділок повідомляє Associated Press.

Органи цивільного захисту в Португалії повідомили, що шість осіб загинули і щонайменше 25 отримали поранення. Більшість потерпілих – пожежники, які боролись з вогнем у центральних і північних районах країни.

фото: Пауло Пімента
 

У північно-західному іспанському регіоні Галісії влада заявила про загибель трьох людей. Двоє з них опинились у вогняній пастці у своєму автомобілі. Вогонь загрожував населеним пунктам, тож тисячі людей були евакуйовані.

Влада обох країн заявила, що поширенню вогню сприяли сильні вітри через ураган "Офелія" в Атлантичному океані та високі температури. Однак розслідування фокусуються також на людському факторі.  

Уряд Португалії оголосив надзвичайний стан для регіонів на північ від річки Таг.  Будинки, фабрики і інша інфраструктура були зруйновані внаслідок більш ніж 440 лісових пожеж, 33 з яких вважаються великими. Вогонь спричинив евакуацію сотень людей.

 
 


Нагадаємо, влітку у цьогорічних пожежах в Португалії загинули понад 60 людей і понад сотня отримали поранення. Вогонь знищив 141 тисячу гектарів лісів. Це приблизно втричi більше, ніж у середньому за останнє десятиліття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.