Юнкер прокоментував витік даних про обід з Мей: це все неправда

Понеділок, 23 жовтня 2017, 18:34

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заперечив інформацію німецьких ЗМІ, яка стосувалася його робочого обіду з прем’єром Британії Терезою Мей.

Про це повідомляє BBC.

Відповідаючи на питання, чи спілкувався він з німецькими ЗМІ, Юнкер сказав: "Ні, ніколи. Я справді здивований, якщо не сказати шокований, тим, що написано в німецькій пресі".

"Ніщо з цього не є правдою. У мене був чудовий робочий обід з Терезою Мей. Вона була у гарній формі, не стомлена, вона боролася, бо це її обов’язок, для мене все було гаразд" - заявив глава Єврокомісії.

Як повідомлялося, у Британії розгорівся скандал через витік даних про те, що під час обіду минулого тижня з главою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером британська прем'єрка Тереза Мей "благала про допомогу" щодо Brexit.

За даними Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, Юнкер нібито сказав своїм колегам, що Мей виглядає "пригніченою", "з великими колами під очима" та має вигляд людини, яка не висипається вночі.

Згодом у Twitter Нік Тімоті, колишній радник Мей, написав, що інформацію про "благання Мей" злив керівник апарату президента Єврокомісії Мартін Зельмайр.

"Я заперечую, що, по-перше, ми зробили витік; по-друге, що Юнкер коли-небудь таке сказав; по-третє, що ми хочемо покарати за Brexit. Це спроба помилково звинуватити сторону ЄС та підірвати переговори" – відповів на це Зельмайр.

Нагадаємо, лідери країн ЄС схвалили підготовку до другої фази переговорів щодо виходу Британії з блоку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.