Посол ЄС назвав чотири умови для ефективного виконання Угоди про асоціацію

Середа, 25 жовтня 2017, 12:43

Україна має виконати чотири основні умови для ефективного впровадження Угоди про асоціацію з Європейським союзом, в тому числі, забезпечити потужну координацію між урядом та парламентом.

Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі на засіданні уряду в середу, повідомляє УНІАН.

Перша умова – слід забезпечити потужну координацію між різними міністерствами, які задіяні у впровадженні Угоди про асоціацію.

"Це означає, що віце-прем'єр-міністр і урядовий офіс з питань європейської інтеграції повинні отримати реальну можливість для забезпечення координації такої роботи", - сказав він.

По-друге, наголосив Мінгареллі, на ранніх етапах необхідно задіювати парламент.

"Це означає, що, по-перше, кожного року уряд і Верховна Рада мають спільно визначати план дій пріоритетних заходів, які мають бути спільно виконані як урядом, так і ВР.

По-друге, перед кожною сесією уряд має чітко визначати ті пріоритетні заходи, які мають бути впроваджені в парламенті", - пояснив голова представництва ЄС.

Разом з тим, за його словами, мають відбуватися регулярні зустрічі між усіма зацікавленими сторонами: уряд, профільні міністерства, відповідні комітети ВР і представництво ЄС в Україні - для того, щоб оцінити стан впровадження Угоди про асоціацію, усунути перешкоди, які стоять на шляху інтеграції, і разом визначати можливі рішення.

"Четверта умова - необхідно забезпечити ефективну комунікацію у ставленні до Угоди про асоціацію, яка могла би пояснити кожному українцеві, які переваги несе європейська інтеграція", - підкреслив Мінгареллі.

Нагадаємо, у середу уряд схвалив план заходів щодо виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.