ЄС веде переговори з Інтерполом через політичні зловживання агентством

Четвер, 5 жовтня 2017, 11:14

Держави-члени Євросоюзу ведуть переговори з Інтерполом, щоб допомогти зупинити політичне зловживання поліцейською установою.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ головуючої в ЄС Естонії Матті Маасікас, повідомляє EUobserver.

Маасиіас повідомив депутатам Європарламенту, що Комітет ЄС-Інтерпол "обговорюватиме можливі покращення систем Інтерполу" на засіданні 20 листопада.

Він сказав, що Німеччина та Швеція попросили Естонію вирішити це питання. "Важливо, щоб перед видачею "червоного повідомлення" (ордеру на затримання та передачі підозрюваних) відбувалася належна перевірка", - сказав він.

В ЄС зросла стурбованість використання Інтерполу у політичних цілях після того, як Туреччина видала "червоні повідомлення" на письменника-дисидента та двох журналістів у Європі - Догана Ехналі, Хамзі Ялчина та Кана Дундара.

Держави Інтерполу не зобов'язані враховувати "червоні повідомлення", однак Іспанія арештувала Ехналі та Ялчина під час відвідування країни, де зараз вони апелюють проти екстрадиції до Туреччини.

Європейські парламентарі також сказали, що Азербайджан, Китай, Іран, Казахстан та Росія також використовували Інтерпол для полювання на політичних супротивників.

"Потрібно говорити про випадки репресій та про те, щоб існували гарантії", - сказав Клод Море, член лівоцентристської партії Бельгії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: