У Польщі глузують з міністерства, яке порадило полякам брати приклад з кроликів

фото
Середа, 8 листопада 2017, 10:41

Кампанія міністерства охорони здоров’я Польщі на підтримку здорового способу життя викликала хвилю емоцій серед поляків.

Про це повідомляє RMF24.

Міністерство випустило ролик, в якому кролик-оповідач розповідає, що представники його виду багато рухаються, їдять здорову їжу і не надто напружуються.

"Хто як, а ми, кролики, знаємо, як отримати численне потомство. Якщо хочеш колись стати батьком, візьми приклад з кроликів" - каже оповідач.

Ролик закінчується гаслом: "Підтримуємо здоровий спосіб життя – Міністерство здоров’я".

Ролик є елементом Національної програми здоров’я, покликаної передусім "збільшити тривалість життя поляків, покращити якість їхнього життя у контексті здоров’я і обмежити нерівність у системі охорони здоров’я".

Крім ролика, наприклад, на зупинках міського транспорту можна зустріти постери з кроликами і порадами від міністерства.

 

Хоча персонажі ролика і постерів милі пухнасті звірята, кампанія викликала неоднозначну реакцію.

"Лінгвістичні конотації кроликів і плодючості явно негативні", - заявив в інтерв'ю "Dziennik Gazeta Prawna" професор лінгвістики Єжи Бральчик. За його словами, кролики не є моделлю свідомого підходу до народжуваності.

"Акція "Кролики" від міністерства здоров’я заохотила мене перевірити факти: середня кількість поросят в одному виводку у Польщі – близько 11,5, натомість у Данії – 15-17 штук" - прокоментував колишній віце-прем’єр Польщі Януш Пєхоцінський.

"Не вірив. Побачив. І далі не вірю. Радзівілл і його кролики. У 2010 році світ присудив Нобеля за in vitro (екстракорпоральне запліднення – ред.) – написав у Твіттері екс-міністр охорони здоров’я Польщі Бартош Арлюкович.

"Дно", "Люди – це не кролики", "2,7 мільйона викинуті в болото" - коментують ролик звичайні інтернет-користувачі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.