Єврокомісія вимагає від соцмереж видаляти нелегальний контент за 120 хвилин

Середа, 10 січня 2018, 09:17

Європейська комісія вимагає від соціальних мереж посилити боротьбу з нелегальним контентом, зокрема, встановити короткі терміни для його видалення.

Про це повідомляє EUobserver.

У вівторок в Брюсселі відбулася закрита зустріч кількох єврокомісарів та представників близько 20 компаній щодо протидії розповсюдження нелегального контенту.

Комісар ЄС з питань внутрішніх справ Дмитріс Аврамопулос зазначив, що видалення подібної інформації не повинно займати більше двох годин.

"Інформація про видалений вміст повинна бути надана правоохоронним органам, щоб надалі вона могла бути використана як доказ у проведенні розслідувань", - сказав він.

Ця вимога є частиною більш широких зусиль ЄС змусити компанії приймати більш швидкі дії проти інтернет-контенту, який підбурює до ненависті, насильства та тероризму.

Єврокомісія у вересні минулого року заявила, що "те, що незаконно в офлайні також є незаконним в Інтернеті ", хоча національні правила можуть відрізнятися щодо одного і того ж змісту.

Інтернет-платформам доведеться дивитися на правила окремих країн-членів, щоб зрозуміти і застосувати відповідні дії, а потім вирішити, чи потрібно видалити інформацію.

"Сьогодні ми обговорювали з представниками галузі необхідність більш швидких дій, якщо це можливо на добровільній основі, - але, якщо необхідно, ми розглянемо подальші кроки", - сказав після зустрічі єврокомісар з питань безпеки Джуліан Кінг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.