Парламент Болгарії подолав вето президента на антикорупційний закон

П'ятниця, 12 січня 2018, 13:27

Парламент Болгарії подолав вето президента країни щодо законопроекту про боротьбу з корупцією.

Про це повідомляє Reuters.

Наприкінці грудня парламент прийняв закон, який передбачає створення спеціального підрозділу по боротьбі з корупцією, призначеного для розслідування справ щодо високопосадовців.

2 січня президент Болгарії Румен Радев наклав вето на закон, причому зробив це на наступний день, як його країна прийняла головування в ЄС. Радев заявив, що документ не дозволить ефективно розслідувати корупційні схеми.

За подолання вето в п’ятницю проголосували 146 депутатів у 240-містному парламенті. Повторно законопроект підтримали депутати правлячої партії GERB, їхні союзники з націоналістичної партії "Об'єднані патріоти" та опозиційні депутати від Руху за права та свободи та партії "Воля" . Соціалісти проголосували проти.

"Сьогодні, відкинувши вето президента, наша країна виконає зобов'язання перед Європейською комісією", - заявив депутати парламентської групи GERB Цвєтан Цвєтанов.

Європейська комісія неодноразово дорікала чорноморській країні за те, що вона не притягала до відповідальності і не карала вірогідно корумпованих чиновників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.