Болгарія обіцяє зробити все, щоб до введення санкцій проти Польщі справа не дійшла

Четвер, 11 січня 2018, 17:29

ЄС не слід доводити ситуацію до голосування про введення санкцій проти Польщі, яке призведе до "безсонних ночей" для країн блоку.

Про це 11 січня заявив Бойко Борисов, прем'єр-міністр Болгарії, яка з січня головує у Раді Європейського Союзу, повідомляє EUobserver.

 "Ми не повинні доходити до цього", - сказав журналістам у Софії Борисов.

Минулого місяця Європейська комісія запустила процедуру санкцій проти Варшави через порушення верховенства права. Комісія заявила,  якщо польський уряд не відступить до кінця березня, вона попросить Раду ЄС заявити про "явний ризик серйозного порушення Польською Республікою верховенства закону".

Борисов додав, що Болгарія "зробить все можливе", щоб не доводити дискусію щодо цього питання до Ради. Він сказав, що така дискусія між державами-членами "створить дуже небезпечний прецедент".

Борисов заявив, що порушення верховенства закону є "надто розпливчастими" для вимірювання. "Щоразу, коли ви хочете нашкодити чиїмось почуттям, ви піднімаєте питання "верховенства закону", - додав болгарський прем’єр.

Водночас Борисов сподівається, що польський уряд зробить все необхідне, щоб "подолати протиріччя і знайти хороший тон". "Я відчуваю, що уряд інвестує зусилля в пошук рішення", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.