Поліція Данії висунула звинувачення 1000 осіб за поширення секс-відео у Facebook

Понеділок, 15 січня 2018, 18:03

Поліція в Данії висунула звинувачення тисячі осіб за поширення відео і зображень порнографічного характеру.

Про це повідомляє The Local.

Ідеться про матеріал, який підлітки та молоді чоловіки пересилали один одному через Facebook Messenger восени минулого року. На поширюваних матеріалах зображені сексуальні сцени за участю 15-річних підлітків.

Багато підозрюваних поділилися цим відео невелику кількість разів, у той час як деякі розіслали його сотні разів. Поліція вважає, що, поширюючи ці кадри, підозрювані порушили закони країни про дитячу порнографію.

"Це дуже великий і складний випадок, розслідування якого зайняло багато часу, не в останню чергу через велику кількість підозрюваних.

Ми сприйняли цю справу дуже серйозно, оскільки вона має серйозні наслідки для залучених осіб, коли мова іде про поширення матеріалів такого типу. І це повинно бути припинено", - сказав провідний слідчий поліції Північної Зеландії Лау Тигесен.

Згідно з повідомленнями преси, поліція дізналася про поширення матеріалу після того, як в Facebook надійшла скарга про матеріал сексуального характеру за участю осіб віком до 18 років, поширений через платформу Messenger.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.