Мей таки звільнила міністра, який змусив помічницю купувати секс-іграшки

Вівторок, 9 січня 2018, 14:27

В ході другого дня перестановок у британському уряді прем'єрка Тереза Мей звільнила трьох міністрів, серед яких - Марк Гарньє, який у 2010 році змусив помічницю купувати секс-іграшки.

Про це повідомляє The Telegraph.

За даними видання, прем'єрка звільнила Марка Гарньє з посади міністра торгівлі та Філіпа Данне з посади міністра охорони здоров'я.

У своєму Twitter вже екс-міністр з питань торгівлі підтвердив своє звільнення.

"Дуже шкода, що втратив роботу в міністерстві торгівлі Британії, але з нетерпінням чекаю, щоб підтримати Терезу Мей з не міністерських лав парламенту", - написав він.

Міністр освіти Роберт Гудвіл також підтвердив, що залишає міністерську лаву у британському парламенті.

Видання The Telegraph припускає, що в уряді Мей, ймовірно, ще відбудуться перестановки.

Раніше повідомлялося, що ключові міністри Мей зберегли свої робочі місця в ході перестановок в уряді - у тому числі міністр закордонних справ Борис Джонсон, міністр з питань виходу Британії з ЄС Девід Девіс та міністр фінансів Філіп Хеммонд.

Нагадаємо, у жовтні минулого року британська прем'єрка Тереза Мей наказала розслідувати заяву про негідну поведінку депутата-консерватора Марка Гарньє, який відкрито визнав, що просив помічницю купити для нього секс-іграшки, а також називав її непристойними словами.

У листопаді 2017 року глава Міноборони Британії Майкл Феллон подав у відставку на тлі скандалу про сексуальні домагання у Вестмінстері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.