Волкер назвав цілі Росії на Донбасі

Четвер, 25 січня 2018, 08:17

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер вважає, що Росія не хоче окупувати всю Україну, а прагне досягнути політичних цілей.  

Про це він розповів у інтерв’ю Deutsche Welle.

На думку Волкера, Росія не має наміру окупувати всю територію України, а переслідує радше політичні цілі - "дестабілізувати Україну, впливати на політику Києва і спробувати вбити клин між Україною і Заходом".

Волкер вважає, що Росія не змогла досягнути своїх цілей у конфлікті на Сході України. Москва сподівалася привести до влади більш дружній уряд в Києві, щоб утримати Україну в сфері свого впливу, але це спричинило протилежний ефект.

"Я вважаю, що все завершилося трагедією, оскільки дуже багато людей постраждали внаслідок цього конфлікту. Більше десяти тисяч людей загинули і понад мільйон людей стали вимушеними переселенцями, проте Росія своїх цілей в Україні не досягла", - наголосив він.

Відповідаючи на запитання про те, чи, на його думку, Мінські угоди не померли, Волкер зазначив: "Ні, мінські угоди дуже важливі".

За його словами, ці угоди є інструментом, згідно з яким "Росія підтверджує свою прихильність до відновлення суверенітету і територіальної цілісності України". У той же час, за словами Волкера, в Україні вважають, що Мінські угоди провалилися, оскільки вони не призвели до завершення конфлікту.

На його думку, поки Росія заперечує свою безпосередню участь у конфлікті на Сході України, ситуація не вирішиться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.