Волкер запевнив, що США не визнають незаконну анексію Криму Росією

П'ятниця, 29 грудня 2017, 17:17

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер запевнив, що США не визнають захоплення Криму Росією.

Про це він заявив в інтерв'ю російської радіостанції "Ехо Москви".

"Ми хочемо бачити відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, безпеки і захисту для всіх громадян України незалежно від національності, етнічної приналежності або релігії. І на більш фундаментальному рівні, як багато разів заявляв президент Трамп, ми хочемо миру", - сказав Волкер, відповідаючи на запитання про те, чого добивається адміністрація президента США стосовно України.

На запитання щодо статусу Криму спецпредставник Держдепартаменту США відповів: "Ми не визнаємо захоплення Криму Росією, його заявлену анексію. На щастя, в Криму не ведуться активні військові дії, як на Донбасі, так що нам треба зосередитися на вирішенні проблем в тих місцях, де йдуть бої... З Кримом, я думаю, нас чекає довгий період розбіжностей з приводу його статусу".

Раніше спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявляв, що 2017 рік став найбільш кровопролитним з початку конфлікту на Донбасі, тому тиск на Росію потрібно зберігати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.