ЄС запускає "Обсерваторію та форум блокчейна" для просування технології

Четвер, 1 лютого 2018, 13:24

Європейська комісія запустила сьогодні "Обсерваторію та форум блокчейну" для висвітлення основних розробок цієї технології, заохочення європейських країн та посилення взаємодії зі сторонами, залученими до діяльності блокчейну в Європі.

Про це йдеться у заяві на сайті Єврокомісії.

"Технології блокчейну, що зберігають блоки інформації, які поширюються по всій мережі, розглядаються як важливий прорив, оскільки вони забезпечують високий рівень відстеження та безпеку в економічних транзакціях в Інтернеті", - йдеться у заяві.

У Єврокомісії зазначають, що ця технологія в майбутньому вплине на цифрові послуги та трансформує бізнес-моделі в багатьох сферах, таких як охорона здоров'я, страхування, фінанси, енергетика, логістика, управління правами інтелектуальної власності або державні служби.

"Технології, як блокчейн, можуть допомогти знизити витрати, підвищуючи довіру, відстежування та безпеку. Вони мають величезний потенціал для більш безпечного здійснення соціальних та економічних операцій. Ми хочемо побудувати базу для європейських талантів та стартапів для того, щоб стати провідним світовим регіоном, який розвиває та інвестує в розвиток блокчейнів", - сказав віце-президент з питань цифрового єдиного ринку Андрус Ансип.

Віце-президент з питань фінансової стабільності Валдіс Домбровскіс сказав, що "Обсерваторія та форум" буде стежити за розвитком ситуації та інформувати про політику Єврокомісії у цій сфері.

Єврокомісія фінансує проекти блокчейну через дослідницькі програми Європейського Союзу FP7 та Horizon 2020 з 2013 року. До 2020 року вона буде фінансувати проекти, які можуть використовувати технології блокчейнів, на суму 340 мільйонів євро.

Як відомо, технологія блокчейн стала широко відомою через її використання у створенні криптовалют, таких як біткоїн.

Нагадаємо, Європейська комісія має намір контролювати криптовалюти, щоб завадити їх використанню для незаконних фінансових операцій.

У грудні минулого року ЄК звернулася до трьох фінансових регуляторів ЄС із закликом оновити фінансові правила, щоб впоратися з нестабільністю криптовалюти біткоїн, після того, як він за рік подорожчав з $1000 до $20 тисяч.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.