Туреччина попередила сирійські сили про серйозні наслідки входу в Афрін

Середа, 21 лютого 2018, 12:59

Туреччина попередила сирійські проурядові війська, які заходять у підконтрольний курдам регіон Афрін, про серйозні наслідки.

Про це повідомляє Reuters.

Конвой із приблизно 40-50 автомобілів сирійських проурядових сил намагався вторгнутися у регіон Афрін, але після артилерійського обстрілу турецькими військами відступив, заявив представник президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

"Будь-який крок режиму або інших елементів в цьому напрямку, безумовно, матиме серйозні наслідки", - сказав Ібрагім Калін на прес-конференції.

Він також сказав, що Туреччина не веде прямих переговорів з сирійським урядом, але її повідомлення передаються опосередковано.

Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, що базується у Лондоні, повідомив, що впродовж ночі турецькі війська продовжували наступ та обстріляли, зокрема, місто Афрін.

У вівторок проурядові сирійські сили увійшли у підконтрольний курдам регіон Афрін.

У вівторок президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що турецька армія розпочне облогу сирійського міста Афрін в найближчі дні і має намір витіснити звідти курдські "Загони народної самооборони" (YPG).

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині PKK.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.