Туреччина попередила Сирію про наслідки в разі підтримки курдів в Афріні

Понеділок, 19 лютого 2018, 18:54

Міністр закордонних справ Туреччини застеріг сирійські проурядові сили від підтримки курдських загонів на півночі Сирії, заявивши, що це не завадить Анкарі продовжити операції в Афріні.

Про це повідомляє AFP.

"Якщо режим вступить в Афрін, щоб витіснити PKK, YPG, то немає ніяких проблем. Але якщо вони вступають для захисту YPG, то ніхто не може зупинити нас і турецьких солдатів", - заявив Мевлют Чавушоглу під час візиту до Йорданії.

"Це стосується Афріна, Манбіджа та території на схід від річки Євфрат", - додав Чавушоглу.

Раніше сирійські ЗМІ повідомили, що угруповання, які мають підтримку сирійського уряду, увійдуть в регіон Афрін, щоб допомогти курдським силам відбити напади турецьких військ.

Анкара вважає YPG терористичною групою, пов'язаною з повстанцями в Туреччині, і розглядає її як загрозу безпеці своєму кордону.

"Загони народної самооборони" мали підтримку США і з 2015 року відвоювали у бойовиків "Ісламської держави" значну частину території на півночі Сирії.

Вони мають відмінне від уряду Асада бачення майбутнього Сирії, однак протягом конфлікту курди та урядові війська намагалися уникати прямого протистояння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.