Союзні сили Асада увійдуть в регіон Афрін, щоб допомогти курдам протистояти туркам - ЗМІ

Понеділок, 19 лютого 2018, 12:34

Угруповання, які мають підтримку сирійського уряду, увійдуть в регіон Афрін протягом декількох годин, щоб допомогти курдським силам відбити напади турецьких військ.

Про це повідомили сирійські державні ЗМІ, передає Reuters.

Як відомо, Туреччина та союзні сирійські повстанські угруповання почали наступ у північно-західному регіоні, щоб витіснити курдських повстанців YPG (Загони народної самооборони), яких Анкара вважає терористами.

"Хоча уряд президента (Сирії - Ред.) Башара Аль-Асада та YPG дотримуються абсолютно різних поглядів щодо майбутнього Сирії, а їхні сили періодично мали сутички, однак вони здебільшого уникали прямого конфлікту під час війни та побачили точку співпадіння інтересів у боротьбі з турецькими військовими та їх союзниками", - зазначає агентство.

"Народні сили прибудуть в Афрін в найближчі кілька годин, щоб підтримати стійкість свого народу у протидії агресії, яку турецькі сили режиму почали в цьому регіоні", - повідомило сирійське державне інформаційне агентство SANA з посиланням на свого кореспондента в Алеппо.

У неділю, 18 лютого, високопоставлений представник сирійських курдів заявив, що курдські сили та сирійський уряд досягли угоди, згідно з якою сирійська армія протягом двох днів увійде регіон Афрін.

Нагадаємо, у січні Туреччина розпочала на півночі Сирії наземну операцію "Оливкова гілка". Турецькі війська перетнули кордон Сирії та разом з бійцями союзної "Вільної сирійської армії" (FSA) вступили в бойові зіткнення із курдськими "Загонами народної самооборони" (YPG).

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині PKK.

Курдські бійці активно співпрацювали зі Сполученими Штатами Америки в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: