Меркель закликала до солідарності усіх членів ЄС щодо прийому мігрантів

Четвер, 22 лютого 2018, 13:16

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель закликала держави-члени ЄС зробити свій внесок у тому, щоб допомогти впоратися з великим напливом мігрантів, зміцнити зовнішні кордони та долучитися до вирішення проблем, які змушують людей мігрувати.

Про це вона заявила сьогодні у парламенті напередодні зустрічі з іншими лідерами ЄС, яка пройде в Брюсселі, передає The Associated Press.

Меркель підкреслила, що країни блоку повинні пам'ятати, що "солідарність - це не вулиця з одностороннім рухом". Її заява, як відзначає агентство, скоріш за все прозвучала для східноєвропейських членів, які отримали фінансування від ЄС, однак протистоять прийому біженців.

"Всі держави-члени (ЄС) ніколи не повинні упускати з виду свою відповідальність за все", - сказала вона, не назвавши окремо держав. "І це, звичайно, включає захист спільних європейських цінностей, на яких був створений Європейський Союз".

Меркель заявила, що лідери ЄС повинні узгодити справедливу систему квот на прийом шукачів притулку, додавши, що метою є здійснення "значних кроків" до червня.

Як відомо, з 2015 року Німеччина прийняла найбільшу кількість мігрантів.

У грудні 2017 року Єврокомісія вирішила направити до Суду ЄС скарги проти Чехії, Угорщини та Польщі за невиконання цими країнами юридичних зобов'язань щодо приймання мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.