Україна готова надати Британії допомогу в розслідуванні отруєння Скрипаля – Клімкін

Вівторок, 13 березня 2018, 13:11

Україна готова надати Великій Британії допомогу в розслідуванні справи про отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Велика Британія здійснює розслідування, безумовно, вона його доведе (до кінця - Ред.). Вже нині відомо, що отруєння сталося за рахунок хімічних речовин, які розроблялися в Росії... Ми солідарні з Великою Британією, якщо буде потрібна наша допомога - експертна або інша, - ми її надаватимемо", - сказав міністр журналістам у Києві у вівторок.

Клімкін уточнив, що упевнений, що за цим стоїть Росія. "Якщо буде доведено - я упевнений, що буде, - що за цим стоїть Росія... Що може робити Росія? Лише залякувати. Світ вже Росію не боїться", - додав він.

Водночас Клімкін на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у вівторок написав: "Сліди отруєння у Великій Британії ведуть в Росію. Якщо це буде доведено, то Росія в одній компанії з Північною Кореєю, Сирією та Іраком Саддама Хусейна, що також використовували хімічну зброю".

У свою чергу посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф подякувала Клімкіну за підтримку. "Я дуже вдячна міністру Павлу Клімкіну за підтримку та солідарність", - написала Гоф у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter у вівторок.

Нагадаємо, 12 березня прем’єрка Британії Тереза Мей оголосила, що з "високою імовірністю" Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Вона повідомила, що обох росіян отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу, яку раніше розробляла Росія.

Глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон повідомив послу РФ в Лондоні Олександру Яковенку, що у Росії є час до вечора вівторка, щоб надати роз’яснення у справі Скрипаля.

Як заявив 13 березня глава МЗС РФ Сергій Лавров, російська сторона не буде відповідати на ультиматум Лондона у справі екс-шпигуна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.