Ірак знімає заборону на міжнародні рейси до Курдистану

Вівторок, 13 березня 2018, 15:20

Ірак прийняв рішення про зняття заборони на міжнародні рейси в курдський регіон на півночі країни.

Про це йдеться у заяві прем'єр-міністра Іраку Хайдера Аль-Абаді, передає The Associated Press.

Цю заяву було зроблено приблизно через шість місяців після того, як було закрито аеродроми для міжнародних рейсів у зв'язку з проведенням скандального референдуму на півночі країни про незалежність Іракського Курдистану.

В ефірі іракського державного телебачення Аль-Абаді описав цей крок як "подарунок народу Курдистану".

Він також повідомив, що центральний уряд зніме обмеження щодо зарплат державних співробітників в курдському регіоні напередодні святкування курдського Нового року в кінці цього місяця.

Речник уряду повідомив, що аеропорти планується відкрити "протягом декількох днів".

Як відомо, Багдад ввів повітряну блокаду у вересні минулого року після того, як 25 вересня у курдській автономії Іраку пройшов референдум про підтримку незалежності. Референдум не було визнано ані центральним урядом Іраку, ані іншими країнами.

У відповідь іракські федеральні війська та їх союзники зайняли практично всю територію, яка перебуває за межами автономного округу з трьома провінціями на півночі, які контролюють курди.

Нагадаємо, наприкінці січня іракський парламент проголосував за скасування санкцій, накладених на банки в Курдистані через проведений в регіоні референдум за незалежність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: