Ще кілька країн можуть вислати російських дипломатів у вівторок

Понеділок, 26 березня 2018, 21:24

Ще кілька країн Євросоюзу можуть заявити про рішення вислати російських дипломатів у вівторок, 27 березня, у відповідь на отруєння колишнього шпигуна РФ Сергія Скрипаля і його доньки у Британії.

Очікується, що рішення про висилку російських дипломатів мають ще оприлюднити Іспанія та Угорщина.

Мадрид готується видворити 2 дипломатів РФ, а Будапешт одного.

Також, рішення про висилку російський дипломатів найближчим часом може оголосити й Ірландія.

"Оцінка з нашої сторони триває", - цитує Independent.ie слова речника МЗС Ірландії. За даними видання, "дуже ймовірно", що країна вживе заходів у відповідь на отруєння колишнього шпигуна РФ Сергія Скрипаля в Британії.

Наразі невідомо, чи прийме аналогічне рішення Словаччина. За даними aktuality.sk, Міністерство закордонних справ країни викликало посла РФ для отримання індивідуальних пояснень.

Зазначається, що Словаччина засуджує напад на колишнього російського агента та підтримує висновки Європейської ради від 22 березня, однак рішення про висилку дипломатів РФ наразі не прийнято.

"Розвиток ситуації, а також відповідь Росії на виклики, які стоять перед державами ЄС, включаючи Словаччину - вплинуть на подальші кроки, які ми (МЗС Словаччини - Ред.) готові розглядати", - заявили в МЗС Словаччини.

Зазначимо, що низка країн ЄС не заявили про висилку російських дипломатів, зокрема, Австрія, Бельгія, Болгарія, Греція, Кіпр, Люксембург, Мальта, Словенія, Португалія.

Як відомо, вже понад 20 країн світу заявили про своє рішення вислати російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього шпигуна РФ Сергія Скрипаля і його доньки у Британії.

За даними європейських ЗМІ, ближчим часом цей перелік може додатково зрости.

Детальніше читайте у статі на сайті ЄвроПравди: "Дипломати нон грата: як країни-друзі Британії відповіли на російську хімічну атаку"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: