РФ висловила протест через висилку дипломатів, обіцяє відреагувати

Понеділок, 26 березня 2018, 17:54

МЗС РФ висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням низки країн вислати російських дипломатів.

Про це йдеться у заяві  відомства.

"Висловлюємо рішучий протест у зв'язку з прийнятим низкою країн-членів ЄС і НАТО рішень про висилку російських дипломатів" - йдеться у заяві.

В МЗС РФ назвали такий крок недружнім.

"Само собою зрозуміло, що зазначений недружній крок цієї групи країн не пройде безслідно і ми відреагуємо на нього" - йдеться у заяві.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи висилку дипломатів, заявив, що Москва буде керуватися принципом взаємності, відповідаючи на ці кроки.

"Рішення про висилку дипломатів з низки країн ЄС, а також США з солідарності з Британією — абсолютно безпрецедентна по своїй політичній ворожості антиросійська змова" - заявив голова міжнародного комітету Держдуми РФ Леонід Слуцький, якого цитує РИА "Новости".

Як відомо, 14 держав Європейського Cоюзу вирішили видворити російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки у Британії.

Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останньої дипломатичної установи Москви на західному узбережжі країни.

Про висилку російських дипломатів заявили і в МЗС Канади.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.