У ВР обіцяють залучити "Венеціанку" до виправлення закону про Антикорупційний суд

Четвер, 29 березня 2018, 13:45

У Верховній Раді пообіцяли залучити представника Венеціанської комісії до переписування законопроекту "Про Вищий антикорупційний суд".

Про це йдеться у документі, підготовленому за підсумками наради щодо реформи парламенту у форматі "Діалогів Жана Моне", яка відбулася у Швейцарії, повідомляється на сайті ВРУ.

Зазначимо, що нарада між представниками всіх фракцій та груп Верховної Ради України у форматі "Діалогів Жана Моне" щодо реформи парламенту пройшла 25 – 27 березня за посередництва колишнього президента Європарламенту Пета Кокса.

У підсумковому документі йдеться, що "учасники наради мали довгі, відверті та конструктивні перемовини стосовно законопроектів про виборчу реформу та створення Вищого антикорупційного суду". Обидва тексти готуються до другого читання.

"Ці перемовини дозволили нам досягнути повної згоди щодо необхідності продовжити дискусію щодо Вищого антикорупційного суду та запросити представника Венеційської комісії для подальших консультацій щодо другого читання", - йдеться в документі.

Нагадаємо, секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт в інтерв’ю "Європейській правді" раніше заявляв про готовність взяти участь у роботі над змінами законопроекту "Про Вищий антикорупційний суд" України.

"Якщо буде таке запрошення – Венеціанська комісія готова взяти участь у такій роботі. Думаю, ВК не матиме жодних заперечень проти того, щоби ми спрямували до України одного з доповідачів, які готували проект нашого висновку, а також когось із представників секретаріату ВК. В такому разі вони зможуть долучитися до удосконалення законопроекту, інформуючи комісію про свою роботу", - заявив він. Як відомо, в грудні президент Порошенко подав свій проект закону про антикорупційний суд, але з'ясувалося, що він суперечить низці рекомендацій "Венеціанки".

Додамо, нещодавно посли країн "Великої сімки" також просили Верховну Раду залучити до роботи над змінами до законопроекту про Антикорупційний суд експертів Венеціанської комісії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: