Депутати від AfD, які відвідали окупований Крим, поїхали в Сирію до Асада

фото
Середа, 7 березня 2018, 11:17

Група депутатів крайньо правої партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD) поїхали цього тижня до Сирії, щоб визначити, чи безпечно буде біженцям, якщо вони повернуться додому.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Депутати сподіваються активізувати зусилля своєї політичної сили щодо відправки додому півмільйона сирійських біженців, які зараз проживають у Німеччині.

У вівторок і середу представники AfD публікували у соцмережах фото із союзниками сирійського президента Башара Асада, а також фото з вулиць Дамаска.

До групи входять сім депутатів, в тому числі четверо депутатів Бундестагу. Крім Дамаска, група планує відвідати Хомс і Алеппо - всі ці райони переважно контролюються урядом Асада.

Гельмут Зайфен, заступник керівника парламентської групи AfD в регіональному парламенті федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія, заявив, що депутати сподіваються визначити, "чи йде війна на всій території країни або ж є і безпечні райони".

Він підкреслив, що це "приватна" поїздка, яка не має прямого зв'язку з пропозицією AfD щодо повернення біженців. Однак він зазначив, що сподівається отримати звіт після повернення групи в п'ятницю. Зайфен заявив, що депутати, ймовірно, поїдуть тільки до "безпечних" районів.

"Метою поїздки є ретельне вивчення на місцях питань про гуманітарну ситуацію та реконструкцію в районах, які були звільнені від терористів", - йдеться у повідомленні партії, в якому також вказується, що німецьким ЗМІ не можна довіряти у висвітленні конфлікту.

"Ми відвідаємо навчальні заклади та поговоримо з представниками багатьох релігійних спільнот. Ми також поговоримо з урядовцями ", - сказав Крістіан Блекс.

Блекс був одним з декількох політиків AfD, які в минулому місяці їздили до анексованого Криму, щоб виступити проти західних санкцій. Ця поїздка була піддана критиці як Києвом, так і Берліном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.