Естонський міністр йде у відставку, бо сів за кермо за день після пиятики

Вівторок, 17 квітня 2018, 12:30

Міністр держуправління Естонії Яак Ааб, який сів за кермо наступного дня після п’янки та був затриманий за перевищення швидкості, у вівторок подав у відставку.

Щоб повідомити про своє рішення, міністр скликав прес-конференцію, повідомляє ERR.ee.

За словами Яака Ааба, 11 березня, коли він повертався з Тарту до Таллінна, його затримала поліція за перевищення швидкості. Одночасно у нього були зафіксовані залишкові ознаки алкогольного сп'яніння.

Міністр повідомив, що їхав зі швидкістю 73 км/год на ділянці, де максимальна дозволена швидкість становила 50 км. Поліція виявила, що вміст алкоголю в його крові склав 0,28 проміле.

"Я шкодую про те, що сталося. Я переоцінив себе і не буду виправдовуватися. Для міністра така поведінка неприпустима. Я засвоїв урок", - сказав Ааб.

Міністр розповів, що напередодні був в гостях у друзів: вони ходили в сауну, вживали міцний алкоголь. Поліція зупинили автомобіль Ааба 11 березня в районі торгового центру Lõunakeskus.

"Прошу вибачення у всіх жителів Естонії, колег, друзів і родичів", - сказав Яак Ааб.

У вівторок вранці міністр подав офіційну заяву про відставку, проінформувавши в суботу попередньо про свій намір прем'єр-міністра, а в понеділок - соратників по Центристської партії.

Як покарання Яаку Аабу призупинено дію його водійських прав на місяць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.