Білорусь закликає ЄС скасувати всі санкції проти неї

Вівторок, 22 травня 2018, 11:45

Білорусь закликає ЄС до скасування обмежувальних заходів, які ще залишаються.

Про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей на зустрічі з послами з особливих доручень країн — членів ЄС у справах "Східного партнерства", повідомляє портал TUT.by.

"Ми шкодуємо, що у лютому Євросоюз продовжив обмежувальні заходи відносно Білорусі, які вже давно втратили якесь раціональне пояснення. У зв'язку з цим ми продовжуємо закликати Євросоюз зняти обмежувальні заходи, що залишаються", — сказав міністр.

Володимир Макей підкреслив, що позитивна співпраця за останні кілька років принесла набагато більше позитивних результатів, ніж попередні два десятиліття санкцій.

В якості кроку зі зняття решти обмежувальних заходів він відзначив виключення спортивної зброї з збройового ембарго. Глава МЗС також привітав наміри ЄС розширювати відносини з Білоруссю і поставити їх на структуровану основу.

Нагадаємо, 23 лютого Євросоюз продовжив на рік збройне ембарго щодо Білорусі та санкції щодо чотирьох чиновників, яких Брюссель підозрює в причетності до гучних зникнень 1999-2000 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: