Кремль відкинув звинувачення в причетності РФ до катастрофи МН17

П'ятниця, 25 травня 2018, 13:14

Росія категорично відкидає звинувачення в причетності до краху малайзійського "Боїнга" над Донецькою областю в 2014 році.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитрій Пєсков, повідомляє РИА "Новости".

"Розслідування, яке проводилося в Нідерландах слідчою групою, воно не містило в собі російську сторону, хоча українська сторона була представлена. Звичайно, не маючи можливості бути повноправним учасником роботи цієї слідчої групи, Росія не знає, якою мірою можна довіряти результатам цієї роботи", — сказав Пєсков.

На питання, чи відкидають у Кремлі звинувачення в причетності Росії до катастрофи, Пєсков відповів: "Безумовно".

Нагадаємо, 25 травня уряди Нідерландів й Австралії у спільній заяві поклали на Росію відповідальність  за збиття малайзійського "Боїнга".

Голландські ЗМІ відзначають, що це рішення приймалося окремо від кримінального розслідування і називають його історичним, оскільки досі Нідерланди уникали говорити, що саме Росія стоїть за катастрофою.

У четвер міжнародна Спільна слідча група з розслідування збиття малайзійського "Боїнга" оголосила, що той був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

У Європейській комісії закликали Російську Федерацію до повної співпраці задля встановлення винних у збитті "Боїнга" Малайзійських авіаліній у небі над Донбасом у 2014 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.