Держдеп США вимагає від Росії припинити брехати у справі MH17

П'ятниця, 25 травня 2018, 08:37

США вимагають від Росії припинити брехати і прояснити свою роль у збитті малайзійського "Боїнга" над Донецькою областю в 2014 році.

Про це йдеться у заяві Державного департаменту США.

Як зазначається, американська влада повністю довіряє висновкам міжнародної слідчої групи, яка встановила, що ЗРК "Бук", з якого імовірно був збитий малайзійський лайнер, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді російських Збройних сил.

"Ми нагадуємо про вимогу Ради Безпеки ООН про те, щоб винні... були притягнуті до відповідальності і щоб усі держави повною мірою співпрацювали у встановленні винних. Ми закликаємо Росію поважати і дотримуватися резолюції Ради Безпеки 2166 (2014). Настав час, щоб Росія припинила брехати і прояснила свою роль в катастрофі лайнера", - йдеться у заяві.

"Ми залишаємось впевненими у здатності голландської системи кримінального правосуддя переслідувати відповідальних осіб чесно і справедливо", - додали у Держдепі.

У четвер міжнародна Спільна слідча група з розслідування збиття малайзійського "Боїнга" оголосила, що той був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

У Європейській комісії закликали Російську Федерацію до повної співпраці задля встановлення винних у збитті "Боїнга" Малайзійських авіаліній у небі над Донбасом у 2014 році.

Президент України Петро Порошенко сподівається, що після представлення проміжних результатів вже найближчим часом до суду будуть подані обвинувачення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.