ЄС повністю підтримує розслідування катастрофи MH17 - Могеріні

П'ятниця, 25 травня 2018, 12:28

Європейський Союз повністю підтримує роботу Спільної слідчої групи, яка займається розслідуванням збиття малайзійського "Боїнга" рейсу MH17 у небі над Донецькою областю у липні 2014 року.

Про це сказала високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні на зустрічі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом у Брюсселі.

"Високий представник розпочала зустріч, висловлюючи повну підтримку Європейського Союзу роботі спільної слідчої групму зв'язку зі збиттям літака рейсу MH17", - йдеться у повідомленні Служби зовнішніх дій.

У повідомлення зазначається, що Україна займає чільне місце на порядку денному ЄС, що підкреслюється регулярними контактами на усіх рівнях, включаючи двосторонні візити в рамках "Східного партнерства" та майбутнього саміту Україна-ЄС, що відбудеться 9 липня в Брюсселі.

Могеріні та Гройсман обговорили стан справ у відносинах України та ЄС та широкомасштабний процес реформ, а також ситуацію з безпекою та гуманітарну ситуацію в Україні.

Нагадаємо, 24 травня міжнародна Спільна слідча група з розслідування збиття малайзійського "Боїнга" оголосила, що літак був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

У Європейській комісії закликали Російську Федерацію до повної співпраці задля встановлення винних.

Уряди Нідерландів та Австралії офіційно звинуватили Росію у збитті малайзійського "Боїнга" над Донецькою областю в 2014 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: