МН17: Київ хоче долучитися до процесу переслідування РФ

П'ятниця, 25 травня 2018, 13:39

Президент Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ внести пропозиції щодо можливості приєднання України до ініційованого Нідерландами та Австралією процесу переслідування Росії на міждержавному рівні через збиття пасажирського літака рейсу МН17 у 2014 році.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами Порошенка, рішення Нідерландів та Австралії розпочати переслідування РФ на міждержавному рівні за збиття малайзійського "Боїнга" є надзвичайно важливим кроком на шляху забезпечення міжнародно-правової відповідальності Росії за систематичне порушення своїх міжнародних зобов’язань.

"Доручив МЗС невідкладно внести пропозиції щодо можливості приєднання до ініційованого Нідерландами та Австралією процесу" - написав президент.

Нагадаємо, 25 травня уряди Нідерландів й Австралії у спільній заяві поклали на Росію відповідальність  за збиття малайзійського "Боїнга".

Голландські ЗМІ відзначають, що це рішення приймалося окремо від кримінального розслідування і називають його історичним, оскільки досі Нідерланди уникали говорити, що саме Росія стоїть за катастрофою.

У четвер міжнародна Спільна слідча група з розслідування збиття малайзійського "Боїнга" оголосила, що той був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

У Європейській комісії закликали Російську Федерацію до повної співпраці задля встановлення винних у збитті "Боїнга" Малайзійських авіаліній у небі над Донбасом у 2014 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: