Прем'єр Нідерландів розповів, як катастрофа MH17 "відкрила йому очі"

Середа, 13 червня 2018, 12:45

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що змінив своє ставлення до ЄС зокрема після того, як блок єдиним фронтом почав вимагати від Росії пояснити свою причетність до збиття лайнера рейсу MH17 Малайзійських авіаліній на сході України.

Про це передає NOS.nl.

"Мої думки про Європейський Союз змінилися, коли ми побачили, що таке міжнародна солідарність і який політичний тиск вона може здійснювати. Ми прийняли рішення вимагати від Росії відзвітувати за її роль в цій драмі", - сказав Рютте.

Прем'єр згадав цитату британського діяча Вінстона Черчілля, коли говорив про зміну свого ставлення до ЄС: "Політик мусить вміти передбачити, що відбудеться завтра, а потім пояснити, чому цього не сталося".

Рютте наполягає на визнанні Росією відповідальності за збиття рейсу MH17, однак зазначає, що Москва продовжує відкидати докази щодо справи.

Міжнародна Спільна слідча група з розслідування збиття малайзійського "Боїнга" оголосила, що той був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ. Нідерланди й Австралія поклали на РФ відповідальність за катастрофу МН17.

В результаті катастрофи рейсу MH17, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, загинули 298 осіб, більшість - громадяни Нідерландів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.