У МЗС РФ розкритикували підхід Австралії та Нідерландів до компенсацій за MH17

Вівторок, 29 травня 2018, 13:46

Росія вважає недоречним ультимативний підхід Австралії та Нідерландів щодо компенсацій у зв'язку з катастрофою Boeing над Донецькою областю в липні 2014 року до завершення розслідування.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергєй Лавров, повідомляє РИА "Новости".

"Вже на цій стадії російська сторона повинна погодитися вступити в переговори з Австралією та Нідерландами для погодження розміру компенсації. Один-в-один логіка, яка була застосована в так званій "справі Скрипалів", коли було сказано, що дуже ймовірно, що це зробили росіяни" – заявив він.

"Тому давайте визнайте свою провину, а розслідування будемо продовжувати, воно досі не закінчене", — додав він, назвавши це "спокусою пограти на русофобії", "відволікти увагу громадськості".

24 травня міжнародна Спільна слідча група з розслідування збиття малайзійського "Боїнга" оголосила, що той був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

Австралія та Нідерланди звернулися до Росії з закликом прийняти на себе державну відповідальність та співпрацювати з ними для забезпечення правосуддя.

Австралія і Нідерланди також вимагають від Росії компенсацій сім'ям жертв MH17.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.