ЄС виведе з Британії штаб-квартири місій по боротьбі з піратством

Вівторок, 31 липня 2018, 09:16

Штаб-квартира місії ЄС по боротьбі з піратством на узбережжі Сомалі буде перенесена з Великої Британії до Франції та Іспанії наступного року через Brexit.

Про це повідомляє Euractiv.

Оперативний штаб EU NAVFOR переміститься з бази Нортвуд у Північному Лондоні до іспанського приморського міста Рота після 29 березня 2019 року, коли Британія вийде з ЄС.

Між тим, центр морської безпеки "Африканський ріг" (MSCHOA) буде переведений у французьке місто Брест. Лідери ЄС також погодились продовжити мандат місії до грудня 2020 року.

Місія, що також називається операцією "Атланта", була започаткована у грудні 2008 року, і спрямована на захист суден, що належать до Світової продовольчої програми та Місії Африканського Союзу в Сомалі, яка веде війну з джихадистською групою Аль-Шабааб.

Її мандат було розширено, щоб охопити боротьбу з піратством та збройними пограбуваннями на узбережжі Сомалі та контролювати риболовну діяльність в регіоні.

Цей крок не є сюрпризом - відповідно до законодавства ЄС агентства блоку не можуть бути розташовані в країнах, що не є членами ЄС.

Минулого року вже було прийнято рішення про переведення з Лондона Європейського агентства з лікарських засобів до Амстердама та Європейської банківської організації до Парижа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: