Порошенко попередив європейців про "троянського коня" Кремля

П'ятниця, 10 серпня 2018, 10:45

Президент України Петро Порошенко закликав європейських партнерів відстоювати свою енергетичну безпеку і назвав газопровід "Північний потік-2" "троянським конем" Кремля.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Північний потік-2" - це "троянський кінь" Кремля проти європейської енергетичної і, врешті-решт, геополітичної безпеки.

Відмова від реалізації проекту в рамках Третього енергетичного пакету ЄС та свідоме невиконання "Газпромом" рішень Стокгольмського арбітражу по справах з Україною – це чіткі і недвозначні сигнали щодо справжніх мотивів газопроводу і його потенційних катастрофічних наслідків для Європейського Союзу", - написав президент України.

У цьому контексті Порошенко закликав європейських партнерів твердо відстоювати власну енергетичну безпеку і "якнайшвидше позбутися оманливих та згубних кремлівських чар".

Наприкінці липня компанія Nord Stream 2 почала укладати перші труби в рамках спорудження газопроводу "Північний потік-2", по якому природній газ буде прямо поставлятися з Росії в Німеччину.

Спорудження спірного газопроводу "Північний потік-2", проти якого різко виступають Україна, країни Балтії і Польща та США, планується завершити до кінця 2019 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.