Депортована українська медсестра повернулась до Німеччини

Субота, 11 серпня 2018, 15:24

Громадянка України Світлана К., неправомірно депортована близько чотирьох тижнів тому з Нюрнберга, повернулася до Німеччини.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Вранці в суботу, 11 серпня, вона разом з дочкою прилетіла назад у Нюрнберг. Чоловік і дорослий син українки прилетять в інший день.

Євангельський прихід Санкт-Мартін у Фюрті в 2016 році надав сім'ї, яка виїхала з Донецька у зв'язку зі збройним конфліктом, церковний притулок на два місяці, а згодом також здійснював підтримку у зв'язку з депортацією.

У кінці липня Вищий адміністративний суд Баварії задовольнив клопотаннядипломованої медсестри з Донбасу, депортованої двома тижнями раніше з Нюрнберга, і дозволив їй повернутися в Німеччину. Рішення суду поширюється також на чоловіка громадянки України та їхню дев'ятирічну доньку. Світлана аргументувала неправомірність рішення тим, що в 2016 році почала трирічне навчання за спеціальністю: догляд за хворими і людьми похилого віку.

У своєму рішенні суд розкритикував дії відомства у справах іноземців, відповідального "за повноцінний збір фактів та оцінку документів", розцінивши їх як "непередбачуване ведення справ".

Баварське відділення соціальної служби євангелічної церкви Німеччини Diakonie на початку липня 2018 року закликало заборонити висилати біженців, які працюють у сфері догляду за хворими. Глава Diakonie Міхаель Баммессель заявив, що депортація мотивованих, професійно підготовлених мігрантів "межує з божевіллям", у той час як служби по догляду через нестачу персоналу на місцях змушені відмовляти нужденним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: