У Німеччині готуються зустрічати неправомірно депортовану українську медсестру

П'ятниця, 10 серпня 2018, 13:05

Після рішення суду у Нюрнберзі громадянка України Світлана К., депортована близько чотирьох тижнів тому, повернеться в Німеччину 11 серпня.

Про це повідомив її адвокат Ульріх Шенвайс, пославшись на отриману ним від відомства у справах іноземців інформацію, пише DW.

Співробітники церковного приходу Санкт-Мартін у Фюрті зустрінуть українку в аеропорту Нюрнберга, повідомив пастор Бернд Попп. У 2016 році ця громада надала Світлані, а також її чоловікові та дочці церковний притулок на два місяці.

У кінці липня Вищий адміністративний суд Баварії задовольнив клопотання дипломованої медсестри з Донбасу, депортованої двома тижнями раніше з Нюрнберга, і дозволив їй повернутися в Німеччину. Рішення суду поширюється також на чоловіка громадянки України та їхню дев'ятирічну доньку. Світлана аргументувала неправомірність рішення тим, що в 2016 році почала трирічне навчання за спеціальністю: догляд за хворими і людьми похилого віку.

У своєму рішенні суд розкритикував дії відомства у справах іноземців, відповідального "за повноцінний збір фактів та оцінку документів", розцінивши їх як "непередбачуване ведення справ".

Баварське відділення соціальної служби євангелічної церкви Німеччини Diakonie на початку липня 2018 року закликало заборонити висилати біженців, які працюють у сфері догляду за хворими. Глава Diakonie Міхаель Баммессель заявив, що депортація мотивованих, професійно підготовлених мігрантів "межує з божевіллям", у той час як служби по догляду через нестачу персоналу на місцях змушені відмовляти нужденним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: