У Німеччині поменшало випадків депортацій мігрантів – ЗМІ

Неділя, 28 січня 2018, 14:24

Торік німецькі органи влади дедалі менше вдавалися до депортації з країни осіб, котрим відмовили в наданні статусу біженця.

Про це з посиланням на дані спецслужб повідомило німецьке видання Bild am Sonntag, передає Deutsche Welle.

Так, впродовж 2017 року кількість випадків депортації небажаних мігрантів з Німеччини становила 23 966, що на 1409 випадків або на 5,6 відсотка менше порівняно з 2016 роком.

У 98 відсотках випадків видворення таких мігрантів на батьківщину здійснювалося за допомогою літаків. Торік на ці цілі було витрачено 11 мільйонів євро. Видання згадує і те, що серед депортованих торік з Німеччини мігрантів було й 60 осіб, котрі становили потенційну небезпеку.

Наразі у партії канцлерки Ангели Меркель Християнсько-демократичний союз, дедалі гучніше лунають голоси про необхідність визнання Афганістану безпечною країною, що має значно прискорити видворення небажаних мігрантів, котрі походять із цієї близькосхідної країни.

З грудня 2016 року до Афганістану було депортовано 174 особи, котрим відмовили в наданні статусу біженця в Німеччині. З середини 2017 депортації було призупинено за винятком осіб, що вважаються потенційно небезпечними, або тих, хто скоїв серйозні правопорушення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: