Британія вимагає негайно звільнити Сенцова: його життя під загрозою

Вівторок, 21 серпня 2018, 16:15

Державний міністр Великої Британії у справах Європи і Америки Алан Дункан у 100-тий день голодування Олега Сенцова закликав РФ дотриматись своїх міжнародних зобов’язань та звільнити українського режисера і інших незаконно ув’язнених українців.

Про це йдеться у заяві міністра, опублікованій у вівторок на сайті британського уряду.

"У 100-й день голодування Олега Сенцова ми, як і раніше, вкрай стурбовані його здоров'ям і тим, як із ним поводиться російська влада", - йдеться у заяві британського міністра.

"Пан Сенцов був затриманий Росією після висловлення мирного протесту проту незаконної анексії Криму. Він був засуджений за сфабрикованими звинуваченнями в тероризмі до 20 років позбавлення волі", - нагадує Дункан.

Міністр також підкреслює, що довгострокове голодування оголосив ще один український політв’язень Володимир Балух, і життя обох чоловіків перебувають під загрозою.

"Вкрай важливо, щоб Росія надала українським офіційним особам і міжнародним гуманітарним організаціям необмежений доступ до пана Сенцова, пана Балуха та до 70 інших українських політичних в'язнів. Ніхто не може бути ув'язнений за протидію незаконній анексії Криму. Росія повинна дотриматися своїх зобов'язань у царині міжнародного гуманітарного права і прав людини і негайно звільнити їх", - наголосив Дункан.

Європейський союз також закликає Росію звільнити українського режисера Олега Сенцова, який голодує вже 100 днів, та інших незаконно затриманих українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: