У МЗС Італії попросили РФ доповісти про стан Сенцова та поводження з ним

П'ятниця, 17 серпня 2018, 16:53

Представники Міністерств закордонних справ Італії та Російської Федерації обговорили стан незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який з 14 травня голодує. 

Як йдеться у повідомленні на сайті італійського зовнішньополітичного відомства, заступник державного секретаря МЗС Італії Гільєрмо Піччі 16 серпня провів телефонну розмову з заступником міністра закордонних справ РФ Александром Грушком. 

Під час розмови італійський дипломат попрохав розповісти про нинішній стан та про поводження з Олегом Сенцовим, ситуація довкола якого перебуває у центрі італійської та міжнародної уваги. 

"Під час телефонної розмови заступник міністра закордонних справ Грушко запевнив заступника державного секретаря Піччі, що стан здоров'я українського кінорежисера, що голодує на знак протесту, перебуває під постійним спостереженням, не має ризику для життя, і що Сенцов має доступ до усієї необхідної допомоги", - йдеться у повідомленні.   

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, які утримуються в РФ – і тримає його вже 94-й день.

За даними адвоката Дмитра Дінзе, станом на 7 серпня у Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню в Лабитнангі він не погоджується, а перельоту може не пережити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.